Artur Mas inaugura les piscines municipals, en el que és la culminació d’un projecte històric que completa la nova zona esportiva de la població

L’alcalde Antoni Carré destaca el fet que, en poc més de quatre anys, aquesta àrea ha passat de ser un espai on no hi havia res, a tenir el poliesportiu, la pista de pàdel, el parc de cal·listènia, el parc infantil i ara les piscines.

DIMARTS 01 AGOST 2023

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest dimarts la inauguració de les piscines municipals de Benavent de Segrià.

Artur Mas ha estat rebut a l’Ajuntament per la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde Antoni Carré, en un acte que també ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Montse Bergés, delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, i del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez.

L’expresident de la Generalitat ha signat al Llibre d’Honor del consistori i ha rebut de mans de l’alcalde un obsequi com a record. A continuació, la comitiva s’ha traslladat a peu al recinte de les piscines, on s’ha procedit a la protocol·lària tallada de la cinta inaugural amb les pubilles i l’hereu, així com al descobriment d’una placa commemorativa.

En els parlaments, Antoni Carré, no ha dubtat en qualificar el dia com a molt important i especial per a Benavent, atès que “s’ha culminat un projecte històric i posem fi a una reivindicació de molts anys”, tot plegat gràcies al que va ser “una aposta de govern del passat mandat i que finalment podem dir que és una realitat”.

Al marge d’oferir detalls tècnics i dades sobre la inversió realitzada, Antoni Carré ha volgut fer una mica d’història al voltant de l’equipament. Així, ha recordat que va ser la legislatura 2015-2019 quan, amb Manel Català com a alcalde, es va posar en marxa la nova zona esportiva de Benavent, primer l’any 2019 amb la primera fase del poliesportiu. Això va tenir continuïtat al 2020 amb una segona fase, i ara ja estan en una tercera fase, amb els vestidors a punt de finalitzar, i a més la zona ha crescut amb una pista de pàdel, un parc de cal·listènia, un parc infantil i ara les piscines municipals.

Així doncs, en poc més de quatre anys, una zona de 8.000 metres quadrats en la que no hi havia absolutament res ha passat a tenir vida, més encara quan també hi ha els jaciments dels Trullets, declarats Bé Cultural d’Interès Local, on “tenim previst fer-hi el museu del vi, que complementarà el Museu de les Nines i el proper museu d’antiguitats”, perquè “també en l’àmbit cultural volem que Benavent acabi sent un referent”, ha dit l’alcalde.

Carré també ha recordat que “tenim pendent de fer una zona de pícnic, urbanitzar la zona per fer-la més accessible, més sostenible i amb més seguretat, prolongar el carrer de Ca l’Abril, donar un nou ús al vell dipòsit d’aigua potable i anar continuant les obres d’adequació del poliesportiu”, tot plegat emmarcat dins del procés de “modernització i adequació d’una zona que ha de ser el pulmó esportiu del poble, perquè l’esport i el lleure formen part del benestar de la ciutadania”.

És per aquest motiu que Antoni Carré ha demanat que les administracions locals, que són “les més properes a la ciutadania”, haurien de tenir “més suport econòmic de les administracions” i fer que els tràmits i les relacions fossin més àgils fluides i que es respectés el principi de l’autonomia local.

L’alcalde ha volgut acabar agraint a Artur Mas que hagués acceptat la invitació per presidir la inauguració de les piscines.

A continuació, Montse Bergés ha destacat la importància d’inaugurar un espai com són unes piscines “on es fa comunitat i serveix com a refugi climàtic en els temps de sequera que estem vivint al nostre territori”, alhora que ha felicitat l’Ajuntament per aconseguir que les obres, “llargament reivindicades” s’hagin fet “a una velocitat que, a vegades no és tan fàcil”.

Ha tancat l’acte Artur Mas, recordant el lema “de fa uns anys a la Generalitat de Catalunya: ‘la feina ben feta no té fronteres; la feina mal feta no té futur’. Aquesta obra s’ha pogut fer perquè hi havia una idea clara i hi ha hagut tota l’empenta per mobilitzar totes les energies per acabar-ho fent. Quan tot això es combina, el resultat és aquest: un èxit”.

En acabar s’ha efectuat un recorregut per les instal·lacions que ha finalitzat amb un aperitiu per a tots els assistents.

Tot i que la inauguració oficial s’ha fet avui, les piscines municipals de Benavent de Segrià estan en funcionament des del passat 20 de juliol, dia en què van obrir les seves portes. Es feia així realitat un equipament llargament reivindicat i que ve a completar la nova zona esportiva, al costat del poliesportiu municipal i de la zona dels Trullets. La instal·lació consta d’una piscina gran de 27x12,5 metres amb rampa d’accés i d’una de petita 12x6. Es disposa, a més, d’una terrassa, una pèrgola, un edifici amb zona de bar, cuina i magatzem, zona de lavabos vestidors i dutxes d’homes i dones, una zona pel socorrista, un magatzem i la zona de bombes, zona de clor i una de control elèctric.

Tot plegat ha estat fruit d’una actuació que ha comptat amb un pressupost de 747.000 euros que ha finançat en un 23% (172.000€) per la Generalitat mitjançant el PUOSC (Pla d’Obres i Serveis de Catalunya) i la resta (575.000€) amb fons propis municipals.

També han acompanyat a l’Ajuntament de Bevanent de Segrià en la inauguració alcaldes com els d’Alguaire, Seròs, La Granja d’Escarp, Castellnou de Seana, Vilanova de la Barca, Castelldans, Albesa, Alpicat, Torreserona o la Portella.

 

Galeria d'imatges