Benavent celebra aquest diumenge 25 de setembre el III Mercat de Pagès

Amb l'objectiu d'atansar la pagesia a la ciutadania, durant tot el dia s’hi podran trobar parades de productes artesans, de la terra i de proximitat, així com tallers, exposicions i activitats per a totes les edats.

Diputació de Lleida
Diputació de Lleida

DIMECRES 21 SETEMBRE 2022

L’alcalde de Benavent de Segrià, Antoni Carré, el regidor de Promoció Econòmica, Ferran Millas, han presentat aquest dimecres la tercera edició del Mercat de Pagès, que se celebrarà aquest diumenge, 25 de setembre, a la plaça Major del poble. La roda de premsa ha tingut lloc a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Joan Gilart.  

“Es tracta d’un mercat artesanal i gastronòmic que pretén acostar els visitants als productes de proximitat, complementats amb una exposició de maquinària i estris de la pagesia; la segona edició de la Trobada de Tractors Antics, a càrrec dels Amics dels Tractors Antics de Ponent, i espectacles i activitats que es desenvoluparan al llarg de la jornada, com per exemple, tallers infantils, castell d’inflables, partides d’escacs, cercavila amb els grallers, gegants i capgrossos de Torrefarrera, Albesa i Benavent de Segrià, espectacles infantils, mostra i exposició de punta de coixí organitzada per l’Associació de Puntaires Fulles de Guipur de Benavent de Segrià, taller de pintacares o contacontes infantil”, ha explicat Ferran Millas. La jornada s’iniciarà amb un esmorzar popular de pagès, “la millor manera d’iniciar una jornada com aquesta”, ha assenyalat Joan Gilart.

El tercer Mercat de Pagès obrirà portes de 10.00 a 14.30 hores i de 16.00 a 20.00 hores i comptarà amb 24 parades, 6 de les quals són locals. Els organitzadors esperen igualar o superar les xifres de visitants de l’anterior edició, que van determinar en 1.200 persones. També es disposarà un ampli espai d’aparcament a la zona del poliesportiu.

Antoni Carré ha volgut posat en valor també altres espais del municipi que poden ser visitables, “com el Museu de les Nines, obert fa un any, i la zona dels Trullets, que fa tres mesos va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local”. També ha recordat que, durant l’estiu, al municipi s’han celebrat 17 activitats per a tot tipus de públic i edat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges