Benavent de Segrià adapta la seva senyalització a la nova normativa que situa la velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora

S’han col·locat senyals a totes les entrades del poble, s’han instal·lat reductors de velocitat i s’han tornat a pintar els passos de vianants.

DIVENDRES 14 MAIG 2021

L’Ajuntament de Benavent ha adaptat la seva senyalització a la nova normativa, vigent des d’aquest dimarts, 11 de maig, que situa en 30 quilòmetres per hora la velocitat màxima en zona urbana.

Aquest nou límit és fruit de l'entrada en vigor del Reial Decret que modifica diverses normatives de trànsit i que el Consell de Ministres va aprovar al novembre passat. La reforma implanta una velocitat genèrica a 30 km/h en zona urbana, i per aquest motiu, a Benavent de Segrià ja s’han instal·lat les senyals que així ho indiquen a totes les entrades del poble, així com reductors de velocitat, a més d’haver-se tornat a pintar els passos de vianants perquè es vegin millor.

Tot plegat té com a objectiu reforçar la seguretat dels ciutadans, en una mesura que, des de la Direcció General de Tràfic, es considera molt adequada per tal de garantir una interacció segura als carrers. En aquest sentit, la DGT ha explicat que la reducció de la velocitat màxima permesa ha estat una demanda general dels ajuntaments, que reclamaven un paraigua legal per poder aplicar els 30 km/h a les localitats.

Des del Ministeri de l'Interior també es defensa la mesura tot dient que la reducció no només respon a un compromís amb la seguretat viària, sinó a una transformació del model de les ciutats i dels pobles, a més de suposar una reducció de les emissions contaminants i del soroll.