Benavent de Segrià destinarà als seus segons pressupostos participatius 20.000 euros, un 33% més que en l’edició anterior

Les propostes es poden presentar fins al 19 de juny, mentre que les votacions se celebraran del 12 al 25 de setembre.

DILLUNS 06 JUNY 2022

L’Ajuntament de Benavent de Segrià ha tornat a posar en marxa, per segon any consecutiu, els pressupostos participatius, un procés que permetrà a la ciutadania decidir sobre algunes de les inversions a realitzar durant el 2022, establint així un canal efectiu de democràcia participativa.

A més del component decisori, els pressupostos participatius pretenen incorporar dins del procés accions destinades a millorar els canals de comunicació entre l’administració local i la ciutadania, així com generar espais de reflexió col·lectiva entorn les demandes i necessitats del municipi.

És amb aquesta motivació que l’Ajuntament de Benavent de Segrià ha obert per segon any consecutiu els pressupostos municipals a la participació de la ciutadania, confirmant la seva la voluntat que tinguin continuïtat en el temps. Ho ha fet, a més, augmentant significativament la dotació (un 33%), que ara se situa en 20.000 euros. Aquest i altres detalls d’aquest nou procés es van donar a conèixer en una sessió de presentació presencial que es va celebrar a l’Ajuntament.

Pel que fa als terminis de tot el procés, del 3 al 19 de juny hi haurà la fase de recollida de propostes, en què cada persona empadronada al poble i major de 16 anys podrà presentar les 2 propostes que estimi més oportunes i/o necessàries per millorar el poble.

Durant els mesos de juliol i agost, es procedirà a la validació tècnica i econòmica de les propostes presentades. Aquelles propostes que superin el tall, optaran a ser escollides durant les votacions que es faran del 12 al 25 de setembre, i en què cada persona empadronada al poble i major de 16 anys podrà votar 3 propostes entre totes les que hagin estat validades. Finalment, es comunicaran els resultats amb l’opció més votada, que és la que haurà d’executar l’Ajuntament.

Cal destacar que en aquesta ocasió, tal com s’ha dit abans, el consistori ha posat a la disposició dels veïns 20.000 euros del pressupost municipal del 2022, un 33% més que l’edició passada.

Les propostes poden consistir en actuacions com ara la substitució o col·locació de nou mobiliari urbà, millores en el paviment, reformes als parcs infantils, creació d’espais per a la pràctica esportiva, etc., sempre fins al topall de 20.000 euros d’inversió. Com a requisits imprescindibles, i al marge del topall econòmic, les propostes han de ser d’interès general, legals i viables tècnicament, de competència directa de l’Ajuntament, concretes i avaluables econòmicament, han de fer referència al capítol d’inversions, no han de ser manteniment, neteja o ajuts, no han de plantejar accions insostenibles ni d’exclusió social.

Podeu consultar el tríptic informatiu AQUÍ.

També podeu consultar la GUIA.

Podeu presentar les vostres propostes en aquest ENLLAÇ.

Igualment podeu accedir a la CARTA de l'alcalde Antoni Carré en motiu d'aquests pressupostos participatius.