Benavent de Segrià posa en funcionament el nou dipòsit d’aigua potable, fent realitat un projecte que es va iniciar fa dotze anys

Amb aquest nou equipament, que rep l’aigua de l’embassament de Santa Anna, es millora la qualitat de l’aigua i es garanteix l’abastiment del municipi, arribant a totes les llars.

L'alcalde de Benavent de Segrià, Antoni Carré, davant el nou dipòsit d'aigua potable.
L'alcalde de Benavent de Segrià, Antoni Carré, davant el nou dipòsit d'aigua potable.

DIMARTS 29 SETEMBRE 2020

  • En els darrers anys, l’Ajuntament de Benavent ha invertit 54.635 euros en millores al dipòsit i als equips de bombeig.

29 de setembre de 2020 – Benavent de Segrià ha posat en funcionament el nou dipòsit d’aigua potable, una actuació llargament reivindicada i absolutament estratègica per al municipi i la seva població, ja que s’incrementa la qualitat de l’aigua i es garanteix l’abastiment a totes les llars del municipi.

L’alcalde de Benavent de Segrià, Antoni Carré, ha celebrat que “després de 12 anys hem aconseguit que els veïns i veïnes de Benavent de Segrià i el poble disposin d’un servei d’abastiment d’aigua digne, amb el que es millorarà la qualitat, la quantitat i la seguretat sanitària”. Carré ha explicat que “es tracta d’una reivindicació històrica, ja que la població de Benavent fa que espera aquesta obra 12 anys, d’ençà que al 2008 es va començar amb el projecte”. Degut a diferents qüestions, en els darrers anys amb els anteriors governs el projecte es va anar endarrerint, però “finalment veu la llum amb totes les garanties”, ha precisat.  

El nou dipòsit d’aigua està ubicat a la carretera de Vilanova, a prop del cementiri municipal. A diferència de l’anterior subministrament d’aigua potable, que s’abastia del Canal de Pinyana, el nou equipament rep l’aigua de l’embassament de Santa Anna i el gestiona l’empresa Cassa.

El dipòsit nou de Benavent és rectangular de formigó i està format per dos vasos tancats de 4 metres d’alçada cadascun que estan connectats entre ells per un by-pass, i que junts proporcionen una capacitat de 1.600 m3, amb capacitat suficient com per abastir la població durant gairebé 4 dies.

Des del nou dipòsit s’impulsa l’aigua mitjançant un grup de pressió regulat per un variador de freqüència. Una de les bombes és nova de la marca Grundfos de 5,5 kW i l’altra s’haurà de traslladar del vell dipòsit al nou en el moment en que les proves de posada en marxa siguin satisfactòries al cent per cent.

Cal recordar que el projecte de construcció de l’abastament d’aigua a Lleida i nuclis urbans de la zona regable del Canal de Pinyana va nàixer amb la signatura d’un conveni el 17 de juliol de 1998 entre la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la Junta d’Aigües de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià. El projecte es va redactar amb l’objectiu de millorar l’abastament d’aigua des de l’embassament de Santa Anna a la ciutat de Lleida i a dinou municipis de la comarca del Segrià i la Noguera, per tal d’aconseguir una major garantia de servei i una aigua de qualitat amb un horitzó de 50 anys. Fins aleshores, cada municipi gaudia de captacions i concessions d’aigua de boca diverses que anaven des de captacions d’aigua de canals de regants, del riu o altres situacions que en ocasions oferien poques garanties en una zona, la plana de Lleida, on les condicions de subministrament i garantia havien de ser molt majors.

En concret, el dipòsit de Benavent forma part de la 2a fase del projecte de construcció d’Abastament d’aigua a Lleida i nuclis urbans. La part d’obra que afecta a Benavent va ser adjudicada per 644.700€. En els darrers anys, l’Ajuntament de Benavent ha invertit 54.635 euros en millores al dipòsit i als equips de bombeig.

Actuació: Adaptació dels equips de bombeig del dipòsit vell al dipòsit nou de la xarxa d'abastament

Pressupost de l'actuació: 17.731,58 €

Import de la subvenció: 13.188,78 €

Galeria d'imatges