Benavent de Segrià posa en marxa accions per reduir la població de coloms al municipi

Ja s’han col·locat dues gàbies per a la captura d’aquestes aus, mitjançant les quals es vol ajudar a minvar la brutícia que generen

Gàbia per capturar coloms
Gàbia per capturar coloms

DIMECRES 10 JUNY 2020

L’Ajuntament de Benavent de Segrià ha posat en marxa un seguit d’accions per tal de reduir la població de coloms al municipi.

Mitjançant una empresa especialitzada, s’han instal·lat gàbies en diferents indrets del municipi per tal de capturar coloms. El regidor de Medi Rural, Jordi Català, ha explicat que des del consistori es porta a terme aquesta acció perquè “aquestes aus provoquen molta brutícia i molèsties als veïns”.

Concretament, ja se n’han instal·lat dues i en una setmana ja s’han capturat prop d’un centenar de coloms. La previsió és instal·lar més gàbies durant els propers dies en aquelles zones on hi ha més aus, per així augmentar les captures i que el control sigui més efectiu. L’objectiu és minvar la brutícia que generen aquests animals, que a banda d’embrutar els carrers amb els seus excrements, aquests poden ser portadors de malalties per a les persones.