BENAVENT INICIA UNA CAMPANYA PER CONSCIENCIAR QUE NO ES PODEN LLENÇAR TOVALLOLETES HUMIDES AL VÀTER

DIJOUS 21 FEBRER 2019

La campanya, que impulsa l’Ajuntament i CASSA, se centra en els problemes que causen les tovalloletes en embussaments a les canonades i sobrecostos en el procés de depuració.

L’Ajuntament de Benavent de Segrià i la companyia d’aigües CASSA, concessionària del servei municipal d’aigües i sanejament, han impulsat una campanya de conscienciació amb l’objectiu de demanar la coresponsabilitat i implicació activa de la ciutadania en el  consum responsable d’aigua i en la bona gestió dels residus a la llar, per avançar cap a una societat més informada, conscienciada i respectuosa amb el medi ambient i, concretament, amb la gestió de l’aigua. La campanya s’emmarca en una iniciativa que impulsa, alhora, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb l’eslògan ‘SOS WC’.

 Les tovalloletes humides, cada cop més presents en les llars del nostre país, ens fan la vida més fàcil, però també s'han convertit en un gran problema per als gestors del cicle integral de l’aigua. No es desfan com el paper de vàter ni tampoc són biodegradables i, a diferència del que indiquen alguns fabricants, no es poden llençar pel vàter perquè arriben intactes a les depuradores, generant embussos a les canonades i sobrecostos en el procés de sanejament. Segons dades de l’ACA, els problemes que provoquen les tovalloletes humides als equipaments del cicle integral de l’aigua generen un cost de 500 a 1.000 milions d’euros l’any a tot Europa.

 

La campanya impulsada per l’Ajuntament de Benavent i CASSA se centrarà a les xarxes socials, tant del consistori com de la companyia d’aigües, que publicaran una creativitat especial. Les pàgines web de l’Ajuntament i de CASSA també inclouran informació al respecte. A més, s’editaran també flyers divulgatius que es repartiran pels diferents punts d’informació del municipi.