BENAVENT INSTAL.LARÀ LA CREU DEL TERME A L'ENTRADA DEL CARRER PORTELLA

DILLUNS 22 OCTUBRE 2018

Els resultats de la consulta popular han fet que la ubicació guanyadora sigui la corresponent al carrer Portella amb 93 vots (38.11 %).

Els resultats obtinguts han estat els següents: 

UBICACIÓ VOTS %
Carrer Portella 93 38.11
Plaça Major 55 22.54
Camí de Corbins 48 19.67
Cementiri 48 19.67
TOTAL 244 100

La consulta ha estat realitzada per mitjans electrònics  entre els dies 4 i 21 d'octubre. 

La còpia de la creu del terme de Benavent que s'instal.larà al carrer Portella ha estat esculpida en dues fases. Ara fa deu anys, va esculpir-se la creu sense ornaments a partir del material fotogràfic que es disposava a l'ajuntament, tot esperant poder tenir més informació relativa als ornaments originals que tenia aquest emblemàtic monument. La creu tenia un diàmetre de quatre metres en la seva base i sis metres d'alçada.

Atès la impossibilitat de realitzar una còpia exacta per manca de documentació, es va decidir que el Sr. Ramon Inglés, escultor aficionat del poble, realitzés de manera lliure els ornaments de l'esmentat monument.

La ubicació original de la creu del terme era a la Plaça Major, tal com es pot veure a la fotografia existent, però en votació popular, els veïns de forma majoritària han decidit que la ubicació més adient és al carrer de la Portella, a l'entrada al poble per la carretera d'Albesa. 

Properament, l'ajuntament procedirà a instal.lar la creu en el lloc que han escollir els veïns de Benavent.

Galeria d'imatges